Nu de zon zich steeds vaker laat zien krijg ik steeds meer zin in in kokosnoten! Daardoor krijg je alleen nog maar meer zin in de zomer. En als je eens wist welke gezonde werkingen deze noot heeft dan zou je elke dag een kokosnootje verorberen...

Een kokosnoot is eigenlijk heel eenvoudig open te maken. Je neemt een schroevendraaier en je mept een paar keer goed op één van de drie bruine stippen bovenop de kokosnoot. In dat gaatje kun je een rietje steken en voila, verser dan dit krijg je je kokossap niet!

Om de binnenkant van de kokosnoot op te kunnen eten moet je hem wel eerst open breken en dat bleek iets lastiger.. Op het internet staan super veel 'eenvoudige' manieren om de noot op een mooie manier open te breken, maar na een aantal pogingen werd ik toch een beetje ongeduldig. Gelukkig kwam vriendjelief aanlopen met een baksteen en kreeg de noot binnen drie seconden in kant en klare stukjes gehakt. Dus! Ik raad aan er gewoon één keer goed met een baksteen (of iets soortgelijks) op te slaan, de stukken even onder de kraan houden om af te spoelen en klaar is kees. Je kan de stukjes bewaren in de koelkast of in een bakje meenemen voor onderweg. Het dunne bruine korstje (dus niet het harde omhulsel van de noot zelf) wat om de kokos heen zit kan je gewoon opeten.

Tip: leuk voor kinderen! Omdat kinderen niet altijd dol zijn op kokoswater kan je dit beter lekker zelf op drinken en de kokosnoot vervolgens met behulp van een trechtertje vullen met sap naar keuze. Gekleurde rietjes erin en je hebt een feestje :)

Weetje: Het Coconut Research Center heeft een onderzoek gepubliceerd bestaande uit wel 36 kantjes over onderzoeken naar de geneeskrachtige werking van de kokosnoot. Een kokosnoot heeft een positieve werking op vele gebieden. Hieronder volgen er een paar fantastische medicinale werkingen van kokoswater en kokosvruchtvlees:

- heeft een antibacteriële werking
- goed voor hart en bloedvaten
- werkt tegen diabetes
- bevorderd de spijsvertering en de opname van nutriënten (!)
- zorgt voor gezonde ingewanden, lever en nieren
- zorgt voor een goede energie balans
- ondersteund de genezing van allerlei huidziekten
- houd gewichtsproblemen in de hand
- werkt als een cosmetica product tegen een droge huid en droog haar...

...en ga zo maar door. And all you have to do is to buy a little coconut :)

Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere en gezonde snacks! En die vind je hier!

Liefs,
Bo

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *