Zo netjes als mijn recepten klaar stonden om online te komen wanneer ik op vakantie was, zo chaotisch was het toen ik thuis kwam en ik zo’n drie dagen niets kon posten. Mijn mailbox stond vol met leuke, spannende mails en na het beantwoorden dook ik direct de keuken in om vakantie eetinspiratie tot leven te brengen. Ik krijg er steeds daarnaast meer foodtastings en healthy caterklussen bij en dat vind ik zo waanzinnig! Gister was dan eindelijk een dag waarop ik een aantal blogs wilde typen maar helaas.. Mike sloeg even zestien treden over van de trap naar ons dakterras en is nu bont en blauw plus een gescheurde enkelband als bonus. Auw! Voordeel is dat ik nu wel de hele dag testhapjes bij hem naar binnen kan proppen ;)

Ondertussen is het nog steeds prachtig weer en dat vraagt om zomerse hapjes, voor bij de borrel of voor bij de barbecue. Deze groene bootjes van baby romain sla staan super leuk op tafel en je hebt ze binnen no time gemaakt. Handig, want je wilt natuurlijk zo veel mogelijk van de zon genieten!

IMG_4319-1024x768

Nodig voor 6 bootjes

  • 6 blaadjes baby romain sla
  • 100 gr cocktail garnalen – kant en klaar gepeld
  • 1/2 avocado
  • stuk of 6 kleine tomaatjes – ik nam oranje

Voor de dressing

  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el vissaus
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • snuf versgemalen rode peper – Of verse rode peper voor een extra pit

Zo maak je ze

1. Was de blaadjes sla goed af en leg op een groot bord of plank.

2. Snij de tomaatjes in plakken, de avocado in blokjes en vermeng met de garnalen. Voeg de ingrediënten voor de dressing toe en schep goed door elkaar. Proef even en breng eventueel verder op smaak met nog wat vissaus, citroen etc.

3. Verdeel het garnalenmengsel over de schuitjes.

Styling tip: leg de gevulde schuitjes op een mooi groot bord en maak aparte bakjes met verschillende soorten kruiden of andere ingrediënten. Denk aan lente ui, sereh, verse rode peper, kappertjes, dille, bieslook, rode ui etc. Zo kan iedereen een eigen topping kiezen

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *