Pinda's zijn eigenlijk heel gezond. Ze bevatten vitamines, mineralen en ook vetten maar dit zijn dan wel (joepie!) hele gezonde vetten. Het verbaasde mij op zich best een beetje, dat pindakaas wordt gemaakt van alleen pinda's. Echt alleen pinda's met misschien een scheutje olie voor diegene die de pindakaas graag wat smeuïger willen. Nu verklap ik eigenlijk het recept al. Maar er is meer! Je kunt hem namelijk op 100 manieren door verschillende ingrediënten toe te voegen. Als je dit super makkelijke (budget vriendelijke) recept eenmaal hebt gemaakt wil je nooit meer terug.

Waarom heet pindakaas eigenlijk geen pindaboter? Het lijkt in mijn ogen namelijk veel meer op boter en heeft niets te maken met kaas. Maar waarom heet het in Amerika dan wel peanut butter? Dat komt door het feit dat er een regel is in Nederland die bepaald dat alleen, jawel, echte roomboter 'boter' genoemd mag worden. Dan weet je dat ook weer ;)

Wat heb je nodig voor één pot a 250 gram:
- 250 gram pinda's, ongezouten en zonder velletje
- Een scheutje notenolie als je hem te dik vind, bijvoorbeeld sesam of walnootolie

Je pindakaas wordt nóg lekkerder wanneer je er andere ingrediënten aan toevoegt. Bijvoorbeeld:
- Honing. My favourite. Roer er twee eetlepels honing doorheen en je krijgt een heerlijke zoete pindakaas.
- Nutella! Oftewel met rauwe cacao. Vervang de pinda's door hazelnoten. Voeg daar wat cacao en honing aan toe en je hebt je zelf gemaakte nutella. Ook fijn: pinda's, rauwe cacao én honing zijn onwijs gezond.
- Roer kleine stukjes dadel door de pindakaas heen.
- Voeg een handje rozijnen toe.
- Hak wat overgebleven noten tot stukjes waardoor je pindakaas met stukjes krijgt.
- Voeg wat kaneel of koekruiden toe.
- Maak je eigen super food pindakaas door er goji bessen aan toe te voegen.
- Etc.
pindakaas1
Hoe maak je het?
1. Zoals ik net al zei is het een kwestie van de pinda's in je blender stoppen en blenden maar! In het begin blijft het korrelig maar na een paar minuten komt de olie vrij en veranderd het is een smeuïge pasta. Schraap en en toe de zijkanten schoon met een lepel zodat alle pinda's vermalen worden.
2. Voeg wat sesam olie toe als je het te droog vind en de andere ingrediënten die je eventueel hebt gekozen.

Volg je mij eigenlijk al op Instagram? Hier post ik vaak al eerder mijn recepten voordat ze op Beaufood en De Huismuts komen!
beaufoodinsta

Liefs,
Bo
www.beaufood.nl