Bo’s healthy-on the road-lunch

wrap

I love wraps! Je kunt ze vullen met je favouriete ingredienten en ze zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. Als ik een lange dag voor de boeg heb waarbij lunchen vaak snel moet dan blijft er vaak maar één optie over: brood. En laat ik dat nou liever niet eten.

Maak de avond van te voren of ‘s ochtends twee wraps klaar. Omwikkel ze met folie en… you’re ready to go!

Wat heb je nodig (voor 1 grote wrap of 2 kleine wraps)?
– 4 afgestreken eetlepels boekweit of speltmeel
– 4 eetlepels soja melk
– 1 ei
– een snuf zout
– 1 tl kokosolie

Hoe maak je het?
Mix de ingredienten met een garde door elkaar. Je kunt het beslag het beste een half uurtje laten rusten zodat je een egale wrap krijgt. Als je tijdnood hebt kun je het beslag ook meteen gebruiken. Bak de wrap op middelhoog vuur in een tl kokosvet in drie minuten droog. Draai hem om en bak de andere kant nog 1 minuut. Done!

Er zijn eindeloos veel manieren waarop je de wrap kunt vullen. Ik vulde mijn wrap vanmorgen met:
– geitenkaas
– rucola
– gekookte bietenplakjes (je kunt voorgekookte bietjes kopen in de winkel)
– een handje gemengde noten
– snuf chili peper

Weetje: Bieten staan al sinds de middeleeuwen bekend om hun geneeskrachtige werking, vooral tegen een te hoge bloeddruk en tegen problemen met de spijsvertering. Bieten bevatten hoofdzakelijk foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd. Deze vitamine ondersteund de werking van je zenuwen en de aanmaak van rode bloedcellen.
Verder bevorderen bieten de natuurlijke detox van het lichaam doordat zij gifstoffen omvormen tot in water oplosbare stoffen die sneller afgevoerd kunnen worden. Gezonde rode bommen dus!

Gezond snacken kan on the road, bekijk daarvoor dit recept maar eens!

Liefs,
Bo

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook comments

comments