Afgelopen maandag vertrok ik rond etenstijd met de trein richting Essen in Duitsland en dat betekende eten in de trein. Wat ook betekende dat ik stationseten zou moeten eten als ik niet iets zou voorbereiden. En aangezien stationseten geen vrijwillige optie is voor mij besloot ik healthy fastfood te maken voor onderweg. Ik dacht zelf aan een lekkere pizza.. En dan eentje die lekker én voedzaam is. En zo’n pizza bestaat dus gewoon, fijn he?

En WAT voor een, potverdorie. Ik maakte een bodem van havermout en belegde hem met geitenkaas, pompoen en balsamico. Na een half uur had ik een stukje hemel te pakken. Dit is trouwens de beste pizza die ik in tijden maakte. Eerder verklapte ik al dat Mike zijn pizza’s altijd tien keer lekkerder zijn en die van mij een stuk minder omdat ik te veel ingrediënten door elkaar gooi. Maar geitenkaas, pompoen en balsamico zijn echt een a-ma-zing team. Less is more  zullen we maar zeggen. Ik denk dat ik een gezonde pizza marathon ga starten op beaufood, want ik denk dat jullie wel zitten te wachten op wat healthy pizza recepten of niet? Heb je suggesties voor toppings, laat het mij dan vooral weten hieronder.

Oh, en de bodem van deze pizza is dus gemaakt van havermout. En eieren en kwark. That’s all. Hartstikke gezond en doordat je hem ter plekke maakt is hij honderd keer zo voedzaam als een kant en klare pizza :)

image-2016-02-01

Nodig voor 1 pizza

Bodem:

  • 150 gr havermout
  • 160 gr magere kwark
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Topping:

  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 250 gr flespompoen
  • 4 el zachte geitenkaas
  • scheutje balsamico stroop
  • handje rucola

image-2016-02-01 (1)

Zo maak je hem

1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

2. Maak eerst de bodem door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.

3. Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

4. Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snij de pompoen in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dit samen met de geitenkaas over de pizza. Zet hem daarna nog tien minuten in de oven.

5. Haal de pizza uit de oven en maak hem af met balsamicostroop en rucola.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *