Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst Afrikaanse boboti maakte, maar ik weet wel dat ik er meteen weg van was. De kruidige smaak van kerrie, de zoete smaak van rozijnen en het friszure tintje van appel. Love love love! Vroeger maakte ik het met behulp van een pakje, maar tegenwoordig doen we dit natuurlijk zonder ;) En ik vervang de appel door perziken!

Dit fijne gerecht is vriendelijk voor je portemonnee, gezinsproof én zo gemaakt. De mensen die mij kennen moeten nu vast een beetje lachen, maar deze boboti is ook koud lekker. Ik heb iets met koud eten, geen idee waarom haha. De smaken zijn gewoon zo lekker ingetrokken na een nachtje te hebben gestaan?! Dus heb je wat over? Dan is dat restje een echte aanrader om mee naar werk te nemen.

IMG_3257-1024x768

Nodig voor een kleine ovenschaal voor twee personen (verdubbel het recept als je een grote ovenschaal wil vullen)

 • 200 gr boontjes
 • 300 gr rundergehakt
 • 2 perziken in blokjes
 • 125 ml creme fraiche
 • 1 ui
 • 2 el parmezaanse kaas (niet erg Afrikaans, wel erg lekker!)
 • Scheutje water

Boboti kruiden (poeder)

 • 1 el kerrie
 • 1 tl paprika
 • 1 tl kaneel
 • snuf zout

IMG_3255-1050x787

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak hierin het gehakt gaar. Voeg de kruiden, boontjes en de ui toe en schep goed om. Bak dit zo’n drie minuutjes mee. Voeg in de laatste minuut de perzik toe.

3. Schep alles in een ovenschaal. Verdun de crème fraiche met 4 el water en verdeel over de boboti. Top af met de kaas en zet 10 tot 15 minuten in de oven.

TIP: Lekker voor erbij: een portie zilvervliesrijst met twee eetlepels rozijnen. Of een portie gierst met stukjes gedroogde abrikoos. De combinatie van zoet en hartig is echt onwijs lekker!

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *