Met de nodige kriebels in mijn buik van enthousiasme stapten Willem en ik vorige week zondag het vliegtuig in naar Valencia. Al dagen was ik niet te houden want de verhalen over Valencia hadden mij wild gemaakt en elke keer sloeg mijn hart op hol bij het bekijken van de foto's van het Bed and Breakfast. Vijf dagen lang zou dat onze thuishaven zijn en ik kon niet wachten.

ABCyouSelectie168Q_1520648484ABCyouSelectie165_1793019382

Via De Huismuts was ik in contact gekomen met Daphne. Zij runt samen met haar vriend Wouter Bed and Breakfast ABCyou.

picture8_1522394607

Vanaf het eerste moment dat ik de foto's zag kon ik alleen maar denken 'hier wil ik écht heen!' En we gingen erheen want afgelopen zondag stapten we dan eindelijk binnen in het prachtige ABCyou.

Geloof het of niet, maar het voelde als thuiskomen. Waarschijnlijk mede doordat ik de foto's al 100 keer had bekeken haha, maar ook door de fijne sfeer en het warme welkom van Laura. Daphne en Wouter  zouden die avond terugkomen van een weekje Nederland waardoor wij werden ontvangen door collega Laura. Een ontzettend lieve vrouw (oorspronkelijk Britse en woont nu 10 jaar in Valencia) die met haar lach en enthousiasme ons in het spreekwoordelijke warme bad terecht liet komen.

Nadat ze ons had voorzien van een heerlijke kop koffie pakte ze de kaart van Valencia erbij en maakte ze ons in 20 minuten wegwijs door de stad. We wisten precies waar we moesten zijn voor de leuke koffiebarretjes, lekkere taartjes, sfeervolle restaurants, goede tapas en toffe winkels (hierover deze week meer!).

fotokaart

Toen we de koffie op hadden en de stadskaart vol stond met pijlen, kruisen en aantekening was het tijd voor de kamer. Door de foto's wist ik natuurlijk enigszins wat ik kon verwachten, maar bij het openslaan van de (waanzinnige mooie hoge!!) deuren was de kamer boven verwachting. De ohh en de ahh's klonken door de ruimte gevolgd door een vreugde dansje. Snel claimde ik het kledingrek en we waren klaar om de stad in te gaan ;-).

foto
Om een impressie te geven van de kamers:
picture3_1543624719 ABCyouSelectie13Q_1601412373 ABCyouSelectie143Q_480085040 ABCyouSelectie135Q_657094830
Waanzinnig niet?

Precies een jaar runt het sprankelende stel de Bed and Breakfast waarvan het eerste half jaar bestond uit flink verbouwen, klussen en alle vertrekken opnieuw stylen. En dat allemaal tussen de bedrijven door. Zodra de gasten aan het strand lagen of de stad in waren gedoken hesen de twee zich in hun werkbroek en werden er vloeren gelegd, badkamer muurtjes gezet en voegen gekit.

picture2_2105967333ABCyouSelectie137Q_12461811352_488736226picture4_1669658466picture1_1583188486 picture7_265028086

Wij waren nieuwsgierig of ze een hotelschool-achtige opleiding hadden gevolgd. Maar niets is minder waar. Daphne werkte jaren als logopediste en Wouter ontwierp interieurs voor zeer luxe jachten. Ervaring, dat hadden ze wel. De twee hadden namelijk samen veel gereisd en wisten daarom als geen ander wat zij als gast tijdens hun reizen als prettig hebben ervaren. Deze berg aan ervaringen hebben ze meegenomen bij het neerzetten van hun Bed and Breakfast. En daar plukken wij als gasten nu de vruchten van want wie wordt er niet blij van een leuk welkomspakketje, mooie details en een flesje Cava op je kamer? ;-)

De liefde waarmee alle kamers zijn ingericht, het persoonlijke contact (lees: je bent niet een kamernummer), de tijd die voor je wordt genomen om je alle (niet toeristische) hotspots van de stad te vertellen en de heerlijke ontbijtjes maken dat het verblijf in ABC voor ons onvergetelijk was.

Lieve Daphne en Wouter, jullie mogen super trots zijn op jullie prachtige Bed and Breakfast!

DW

Had ik al gezegd dat de locatie HARTJE centrum is? Hihi.

ABCyou kan je vinden via de Website, Facebook, Twitter en Instagram. Maar nog leuker is natuurlijk om ze gewoon op te zoeken in Valencia ;-).

P.S. Bekijk nu hier mijn Valencia photo blog!

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Op een rijtje – Fijne plekken om te slapen | Hppy day
    Website: https://hppyday.wordpress.com/2015/01/12/instagram-fijne-bb/

    […] daar een een hele hippe Bed and Breakfast. En als ik dan vervolgens de blog van Rachel lees van De Huismuts, dan weet ik zeker dat het wel een hele fijne B&B moet zijn. Gelegen in het centrum van […]

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *