Met een piep in mijn oren, overprikkelde zintuigen en een glimlach van oor tot oor plofte ik gisteravond op mijn hotelbed. In case you missed it...gisterochtend ben ik naar Zweden gevlogen om naar hét hart van IKEA af te reizen en daar de nieuwe collectie te bewonderen, designers te interviewen en meer te eten dan goed voor me is. Maar dat laatste, dat wist ik toen nog niet.

Mijn oogleden hingen op mijn knieën en ik stuiterde nog wat na in mijn hotelkamer, maar min himmel (dat is Zweeds voor mijn hemel) wat was het leuk, inspirerend en freakin' awesome gisteren! Hoor je het? Ik schud die buitenlandse termen zo uit mijn mouw. HA, maar nu even all craziness on a stick, ik houd op met flauw doen. Let's talk business! ;-)

Met dit gezellige groepje maakte ik deel uit van de Nederlandse pers die aanwezig was op het event.
Met dit gezellige groepje maakte ik deel uit van de Nederlandse pers die aanwezig was op het event.

Samen met 200 journalisten uit 41 landen kreeg ik te zien hoe IKEA achter de schermen waanzinnige producten bedenkt, creëert tot prototype en vervolgens produceert. Maar nog verrassender was dat IKEA veel meer is dan de BILLY, EKTORP en MALM kasten. Ik zal jullie niet vermoeien met eindeloze strategieën en doelstellingen, maar ik maak jullie wel blij met 5 funny IKEA facts zodat jij ook weer verrassend uit de hoek kan komen op feesten en partijen.

1. Wireless charging collection
Mocht je onder een steen geleefd hebben. IKEA ontwikkelt producten om jouw leven makkelijker te maken. En wat is nou ons grote irritatie factor? Dat je je telefoon zelden op kan laden zodat jij er vanaf de bank nog makkelijk bij kan. Ontken niet dat het niet zo is. Ook jij bent verslaafd ;-). En zo kwam daar de Wireless charging collection. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het nu voelt alsof ik zelf onder een steen heb geleefd toen ik vroeg wanneer deze collectie in de winkel komt en het antwoord kreeg: die ligt er al. Dus...

2. The concept kitchen 2025
IKEA is, as we speak, bezig met het ontwikkelen van the concept kitchen 2025. Zo spannend als het klinkt is het ook want het aanrechtblad van deze keuken herkent wat jij erop legt en suggereert aan de hand daarvan een passend recept. En alsof dat niet al fancy genoeg is fungeert het blad ook als inductie kookplaat, weegschaal, koelkast, oplader en keukenassistent. HOLY MOLY!

3. 40 designers 40 collecties
Ik was altijd in de veronderstelling dat de producten werden ontworpen door een vast creatief team. Viel ik dus even van mijn stoel toen ik hoorde dat IKEA samenwerkt met 40 (jonge) designers. Elke designer heeft zo zijn eigen stijl waardoor er komende tijd dus 40 compleet verschillende collecties in de winkel liggen. Maar hierover komt nog een aparte blogpost!

4. Foodlijn
Niet alleen neemt IKEA design heel serieus, ook food. Gezien het feit dat ik alles in mijn mond stop wat voorbij komt werd ik daar ontiegelijk blij van. Denk aan; vegggieballs, snacks, frozen yoghurt, seafood en nog veel meer lekkers. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet allemaaal heb geproefd. Maar ook daarover, vertel ik je later meer.

De frozen yoghurt die ik voor je heb voorgeproefd. Vanaf augustus 2015 in de winkels. En, hij is goedgekeurd hoor! ;-)
De frozen yoghurt die ik heb voorgeproefd. Speciaal voor jou. Vanaf augustus 2015 in de winkels. En, hij is goedgekeurd hoor! ;-)

5. IKEA hacking themselves
IKEA heeft humor. Zij zien natuurlijk ook wel dat wij massaal aan de slag gaan om IKEA producten er net even iets anders uit te laten zien. Ook ik heb mij er schuldig aan gemaakt met de Bestä in mijn slaapkamer. Van zelfspot zijn ze niet vies en daarom zijn ze nu met een concept bezig om verbindingselementen te ontwikkelen waarmee je bestaande IKEA meubels kan ombouwen. Hoe leuk is dat?

Oh, ik heb je eigenlijk nog zoveel meer te vertellen. Ik ben overwhelmed door de indrukken, het geweldige hoofdkantoor, hoe 'normaal' en grappig de CEO van IKEA is (het gehele management team overigens), het eten en de niet te overtreffen organisatie. Ik ben werkelijk aan niks te kort gekomen en voorlopig nog lang niet uitvertelt...

Soon more ;-).

Liefs,
Rachel

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Angelina
    Website: http://www.peekinside.nl

    Leukk! Ben heel benieuwd naar de rest :D

    Naam: Anne

    Klinkt geweldig!!! En wat een oplossing is nr 1!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *