Omdat ik het concept van een foodblogswap zo leuk vind roep ik een soortgelijke challenge in het leven. De 5 Ingredient Challenge! Ook bij deze challenge bedenk je met een andere foodie een lekker gerecht voor elkaar. Maar dit keer kies je samen vijf ingrediënten waarmee je daarna ieder een eigen gerecht bedenkt.

Samen met Kirssten van Lifestyle Pearl koos ik voor de volgende vijf ingrediënten: linzen, geitenkaas, courgette, cherry tomaten en zalm. Ik besloot er gevulde courgette bloemen mee te maken op een bedje van linzen. Ik had dit alleen nog nooit gemaakt en alleen gezien in een schattig restaurantje in Griekenland. Helaas werden het bij mij rare hoopjes courgette die totaal niet op bloemen leken. Beetje jammer. Hoe doen ze dat daar in Griekenland?! Ik heb er dus maar kleine rolletjes van gemaakt :) Dit gerecht is erg leuk als voorgerecht en als je er een paar scheppen linzen en salade aan toevoegt kan hij ook prima door als lunchgerecht. Ik ben benieuwd wat voor lekkers Kirsten gaat maken!

Dit heb je nodig voor twee personen (voorgerecht)

  • 1 courgette
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 70 gram rode linzen
  • 6 cherry tomaatjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • een paar takjes verse dille

Unknown1

Zo maak je het

1. Spoel de courgette af met water en snijd hem met een kaasschaaf in dunne plakken. Gril vervolgens acht plakken eventjes. Tip: dit kan gewoon in je tosti ijzer ;) Of anders op een grilpan.

2. Breng in een andere pan water aan de kook en kook hierin de linzen in 10 a 15 minuten gaar.

3. Leg twee plakken courgette overlappend naast elkaar. Leg aan de uiteinden een plakje zalm, een toefje geitenkaas en wat dille. Rol dit vervolgens (zo strak) mogelijk op tot een mooi rolletje. Smeer wat geitenkaas op de uiteinden zodat het rolletje goed dicht plakt.

4. Giet de linzen af en breng op smaak met peper en zout. Pak twee mooie (diepe) borden en schep op elk bord een streep rode linzen. Zet daarna op elk bord twee rolletjes courgette.

5. Bak in een koekenpan de cherry tomaatjes licht aan. Garneer daarna de borden af met de tomaatjes en nog wat dille.

Eet smakelijk!

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *