Met dubbele gevoelens denk ik aan de nieuwe fase die gaat komen. De fase van school run in de ochtend, afspreken met klasgenootjes, verjaardagpartijtjes organiseren, luizen pluizen en lunchboxen maken. Ik ben semi excited want ondanks dat iedere fase weer zoveel plezier met zich meebrengt is dit ook wel een definitief einde van de lange ochtenden in bed hangen, douchen om 10:00 uur en aankleden hoe laat we daar zin in hebben of helemaal niet.

Mepal heeft mij gevraagd om lunchboxen samen te stellen voor Pip. Wat geef je je kind mee naar school? Ik heb hier letterlijk nog nooit over nagedacht. Waar ik ook nooit over na heb gedacht is waarin ik de lunch meegeef. Een wereld ging voor mij open nadat ik Mepal en hun grote assortiment aan lunch- en snackpotten en lunchboxen leerde kennen.

Het is duidelijk dat zij dit al meer dan 70 jaar doen want ik was verrast hoe slim hun producten zijn. Bestek in meeneem verpakkingen, lunchpotten die bestaan uit 2 componenten zodat je de yoghurt van muesli kan scheiden, potten waarin je soep kan meenemen, maar dus ook lunchboxen voor kinderen in leuke printjes die zo zijn gemaakt dat zelfs de kleinste handjes de lunchbox zélf open kunnen maken. Alle producten mogen in de vaatwasser (score!).

Ik heb zelf 3 lunchboxen samengesteld waarin ik weet dat Pip het lekker vindt, maar die ook voedzaam zijn. Oh en makkelijk te maken. Laten we dat vooral niet vergeten ;-).

Lunchbox 1:
Een muesli broodje met kaas
Zoute popcorn
Druiven
Paprika
Olijven

Lunchbox 2:
Pasta (left over van de avond)
Rozijnen
Worteltjes
Tortilla chios

Lunchbox 3:
groente omelet
Broccoli
Ongezouten cashewnoten

Nog veel meer ideeën kan je o.a. op Pinterest vinden! Leuk om eens doorheen te scrollen. Uiteraard is er ook niks mis met 2 bruine boterhammen met kaas (ik ben er ook groot mee geworden). Maar persoonlijk vind het wel lekker om 's middags al wat groente voor te schotelen zodat niet alles van het avondeten afhangt. Kinderen zijn dan toch vaak moe en dat kan nog weleens invloed hebben op de eetlust. Dus het kan maar al binnen zijn :)

Ik geloof dat Pip niet kan wachten tot ze naar de basisschool mag. Nu ik nog ;-).

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *