1. Het praten in weken

Vreselijk irritant vond ik het altijd dat zwangere vrouwen in weken praatte. Geïnteresseerd vroeg ik hoe ver ze waren en dan kreeg ik altijd weer een aantal weken naar mijn hoofd geslingerd waar ik echt niks mee kon. Als je iemand naar z’n leeftijd vraagt geeft ie toch ook niet het aantal weken zodat je het zelf mag uitzoeken?

Nu doe ik ook (bijna) niet anders dan in weken praten. Er gebeurt elke week wel weer iets anders in de ontwikkeling van de baby. Maar toch probeer ik tegen iedereen die geen baby’s of kinderen heeft in maanden te praten. En mocht ik het een keer niet doen, neem me niet kwalijk! Ik doen mijn best. Echt.

2. Spontane vliegangst

Vliegen vond ik altijd zalig. Het waren één van de weinige momenten dat je met het beste excuus van de wereld offline kon zijn. Ik beschouwde het altijd als een me-time momentje. Lekker in de lucht, met een telefoon die even uit de lucht was en een berg magazine’s waar je u tegen zei. Nu knijp ik alleen al mijn billen bij elkaar bij de gedachte. Stel je toch voor dat ik neerstort en nooit mijn baby heb vast kunnen houden en Willem alleen achter laat zonder vriendin én zonder kind. Ik voel me alweer draaierig worden.

3. 1001 keuzes

Als je ooit dacht last te hebben gehad van keuzestress dan heb je zeker nog nooit een hele baby uitzet moeten aanschaffen? Ik dacht vanmorgen even onschuldig een snelle blik te werpen op een babyfoon. Oef, dat was een slecht idee. Voordat ik het wist was ik een paar uur verder, had ik 85 verschillende babyfoons voorbij zien komen en met de minuut werd ik onzekerder van de aankoop die ik nog moest gaan doen. Met camera en zonder spreekfunctie, met spreekfunctie maar zonder liedjes, met liedjes en met spreekfunctie maar zonder camera? Met spreekfunctie en camera maar zonder infrarood functie. Holy f*ck. Ik wil gewoon een BABYFOON! HELP! En dan heb ik het nog niet over het matrasje, de kinderwagen, het ledikantje, het kolf apparaat, voedkussen, draagzak, autostoeltje en heb je nog even?

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Anna
  Website: http://www.ookannadoetdingen.com

  Haha, ik vind het ook altijd verwarrend om het aantal weken te horen! Dan ben ik vervolgens in mijn hoofd nog minuten aan het narekenen hoeveel maanden dat dan is… Hihi! Oei, lastig dat er overal zoveel keus van is. Maar misschien ook wel weer leuk om lekker lang rond te snuffelen voor spulletjes :).

  Naam: Marije

  Hahah heeel herkenbaar!! Ik ben nu bijna 30 weken en als ik zeg dat we het babykamertje nog niet af heb, hoor ik veel paniek om mij heen. Ik ben nu wel wat rustiger eronder.
  Laatst kwam ik ook op deze site http://www.moedersminimalisme.nl/ Heerlijk, wat is dat een verademing om te lezen! Ik word er in ieder geval zo blij van :)

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *