Sinds mijn kinderjaren is Schiphol één van mijn favoriete places to go. Van wie niet? Vanaf het moment dat je voet op de luchthaven zet is het vakantie! En dat betekent (10) tijdschriften inslaan, het boek kopen die je altijd al wilde lezen, maar waar je nooit aantoe kwam en als er even tijd over is ook nog een nieuw (tax free!) luchtje kopen dat je dan altijd zo lekker aan de vakantie doet denken.

Vanaf nu is het niet meer de vraag óf ik er tijd voor heb, maar ga ik sowieso een uurtje (of 2!) eerder naar Schiphol. De volledig gerenoveerde Lounge 2 kent namelijk alléén maar hotspots en verborgen pareltjes. Van loungen in uber relaxte lig stoelen met uitzicht over vliegtuigen (wist je niet hè?) tot aan een hippe photobooth om je moment voor take off nog even vast te leggen...they have it all.

Ik ben voor je op ontdekking gegaan en dit zijn dé 11 verborgen pareltjes op Schiphol:

 1. De klok
Zodra je vanaf de paspoort controle Lounge 2 binnenkomt kan je deze spectaculaire klok bijna niet missen. Zo verborgen is ie dus niet, maar wel in deze tijd waarbij we voornamelijk oog hebben voor ons scherm. Kijk eens recht naar voren bij het binnenlopen van de lounge, maar houd de tijd wel in de gaten ;-). Deze klok intrigeert zo dat je er eindeloos naar kan kijken.

image-2016-10-07-1

Wat doet ie? De tijd wordt door een persoon weggepoetst en opnieuw getekend. Leuk weetje: voor deze opname is een eeneiige tweeling gebruikt. Zo kon de één even rusten terwijl de ander de opnames voortzette.

 2. Johnnie Walker House
Of het nou de whisky of het design van het Johnnie Walker flagship store is, iedereen wordt hier warm van. Het Johnnie Walker House in Lounge 2 is adembenemend mooi. Absoluut een lust voor het oog wat het sowieso leuk maakt even naar binnen te lopen. En voor de whisky liefhebbers of juist ontdekkers; neem de trap naar de unieke tasting room en doe een proeverij welke bestaat uit 3 whiskies. Een proeverij heeft nu een speciale introductieprijs van €12,- (normaal €24,-) tot het einde van dit jaar. Download de voucher voor de tasting hier. Leuk voor jezelf óf om cadeau te geven aan iemand die binnenkort uitvliegt!

image-2016-10-07-7

Leuk weetje: de echte reis- en whiskyliefhebbers onder ons kunnen een fles whisky kopen en deze op uitnodiging bewaren in een privé kluis. Elke keer wanneer jij of een familielid of vriend op Schiphol is kan er uit die fles gedronken worden. Hallo vakantie!

3. Familyworld
Lounge 2 is opgedeeld in 7 werelden waarvan familyworld er één is. Dit is dé plek om jouw kleine doerak even uit te laten razen. Er staat een vliegtuig met betoverende lichtjes waarin geklommen kan worden.

image-2016-10-07

Leuk weetje: het speeltoestel is ooit een echt vliegtuig geweest en dus moest het raampartij eruit om het vliegtuig naar binnen te kunnen takelen.

4. Modern Dutch
Modern Dutch is ook één van de 7 werelden en bevind zich onder Familyworld. Hier kan je relaxen in stoelen die door Nederlandse designers zijn ontworpen én ze via de IPad, die daar staan verspreid, ook meteen bestellen voor thuis. Verder word je hier vermaakt door moderne kijkdozen. Schermen in de muur vertonen verschillende animaties en vertellen erover. Weet jij bijvoorbeeld alles al over de tulp?

5. Heineken Bar
Onderdeel van de Modern Dutch wereld is, hoe kan het ook anders, de Heineken bar Naast een heerlijk ijskoud biertje drinken kan je via de interactieve tafel ook boodschappen schrijven en deze naar je knappe buurman sturen. En als je tekstueel niet zo sterk bent dan schiet je gewoon via de tafel een virtueel bierdopje om zijn aandacht te trekken. Garantie tot de deur.

6. Yotel
Voornamelijk interessant voor mensen die op doorreis zijn en een lange overstap hebben of als je vlucht met uren vertraagd is; Yotel. Hier kan je per uur een kamer huren om even lekker te dutten of om je op te frissen. Je betaalt ongeveer 30 euro per uur voor een kamer. Ik zou het wel weten!

7. Bagageband
Houd je ogen net voor de Swarovski shop naar de grond. Niet om de verleiding van al dat mooie bling bling te weerstaan, maar omdat je anders de bagageband misloopt! De vloer is op één stuk doorzichtig gemaakt en zo krijg je een kijkje in de ondergrondse wereld van Schiphol. Hoe cool?

image-2016-10-07-6

8. Café Cocó
Dit is één van de weinige plekken waar je op Schiphol aan je tafel wordt bediend. De kaart bestaat uit heerlijke gebakjes, salades, sandwiches en champagne. Je zou denken dat je diep in de buidel moet tasten, maar niets in minder waar. Je kan de prijzen vergelijken met een gemiddelde lunchroom in Amsterdam waar je ook €8,- voor een salade betaalt.

Relaxen
Naast Café Frames staan de meest heerlijke stoelen ever met uitzicht over het vliegtuigplatform. Ook de akoestiek is hier aangepast zodat je in alle rust kan chillen, werken of een tukkie kan doen.

10. Frames bar & bites
Frames bar & bites is niet alleen een prachtige bar om te zien omdat deze samen met het Stedelijk Museum tot stand is gekomen, maar er staat ook een te gekke photobooth voor je voorlopig laatste kiekje op Nederlandse bodem.

image-2016-10-07-5

11. Starbucks The Pavilion
In Lounge 2 vind je Starbucks Evenings die behalve koffie en thee, ook de heerlijkste avondgerechten verkoopt! avondeten verkoopt! Er zijn er maar enkele in de wereld (waarvan het merendeel in Amerika) en nu dus ook op Schiphol! Het eten is goed en je zit er ook nog eens gezellig.

Dan rest mij nu alleen nog te zeggen; namens het gehele team van Schiphol en mijzelf wens ik je een hele fijne reis toe! Én vergeet niet je €5,- See Buy Fly korting hier te pakken hè!

Liefs,
Rachel

- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Schiphol-

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Rowan
  Website: http://www.mypinkfairytale.wordpress.com

  Wat geweldig leuk! Ik kom best vaak op Schiphol, maar deze pareltjes kende ik allemaal nog niet!

   Naam: Rachel

   Ah leuk dat je er iets aan hebt :-D!! En nu maar hopen dat je ze snel allemaal langs kan hihi! X

   Rachel
  Naam: Marielle

  Wat een leuk artikel. Zodra ik op Schiphol ben ga ik alle hotspots af;)

   Naam: Rachel

   Jee leuk!! :-D

   Rachel
  Naam: Mèlanie - MamavanLiam
  Website: http://mamavanliam.nl

  Super tof!!! Waarom heb ik dit vorige maand gemist? Volgende keer ga ik ze zeker af:)

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *